söndag 12 juli 2015

Äpple- och pekannötssallad

Efter att ha varit i USA i några veckor, och av rädsla för att gå upp i vikt, testat massor av olika sallader har jag nu fått en favoritsallad. Den är enkel att göra för det är inte så många ingredienser och inte så mycket skärande. Den är också en blandning av krispighet, sötma och syrlighet. 
Receptet räcker till 4-6 personer beroende på om ni har salladen som ensamrätt eller som tillbehör och om personerna som ska äta brukar ta mycket sallad till sin mat. 

Ingredienser:

1 huvud romansallad
1/2 knippe salladslök (eller 10 cm purjolök)
1 tärnat grönt äpple
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl hackade pekannötter

Gör så här:

Skär salladen och lägg i botten på en form. Jag föredrar att servera denna sallad i en form istället för en skål. Salladens fina färger syns då mycket bättre.
Skär också salladslök (eller purjolök) i småbitar och strö över.
Strö över äpple, tranbär och pekannötter.
Häll en vinägrettdressing över eller låt var och en göra det på sin tallrik om det finns personer i sällskapet som inte gillar vinägrettdressing. Salladen i sig själv är ganska torr så någon form av dressing behövs om salladen inte serveras som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar