måndag 13 juli 2015

Insnurrad korv

Grillvädret fortsätter och jag har lite korvar i frysen som behöver ätas upp. Jag blandar snabbt ihop en bakpulverdeg som jag lindar runt korvarna innan de grillas. Det går lika bra att baka dessa i ugnen men grillat är gott. Så här mycket deg gjorde jag till 8 korvar.

Ingredienser:

1/2 dl olja 
2,5 dl vatten 
1 krm salt 
1/2 msk strösocker 
1 tsk bakpulver 
4-5 dl vetemjöl eller finmix för glutenfritt 

Så här gör du:

1: Häll vätskan i en skål och blanda ner resten av ingredienserna.
2: Rör till en klibbfri deg.
3: Dela degen i 8 bitar och forma ormar ca 25 cm långa. Linda ormarna runt korvarna och kläm till lite vid ändarna.
4: Trä upp korvarna på spett, längsgående är lättast för att få allt till att sitta kvar på pinnen. Grilla tills brödet fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar