lördag 15 augusti 2015

Citron- och rödbetsmuffins

Saftiga muffins med mycket chokladsmak och citronsmak på glasyren. Färgen är också lite häftig.
Ingredienser:
2 kokta små rödbetor
100 g mörk choklad
1/2 dl olja
3 ägg
3/4 dl sirap
3/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
Glasyr:
200 g färskost
3 msk sirap
1/2 citrons rivet skal (citronsest)
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk rödbetssaft

Gör så här:
Finriv rödbetorna och lägg undan 1 msk rödbetssaft till glasyren.
Smält chokladen och rör ner oljan.
Blanda ägg, socker, sirap och vaniljpulver och vispa ihop.
Tillsätt chokladen och vispa.
Blanda mandelmjöl bakpulver, kakao och salt och rör ner i smeten samtidigt som du rör ner de rivna rödbetorna.
Fördela i 15 muffinsformar. De ska vara ungefär halvfyllda.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt muffinsen svalna.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren.
Fyll glasyren i en sprits och spritsa över de kalla muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar