torsdag 13 augusti 2015

Vegetariska vårrullar

Spara det här receptet! var mannens kommentar till de här smarriga vårrullarna. Krispiga, smakrika och helt gudomligt goda blev de. Ganska enkla att tillaga är de också. Lite problem var det vid friteringen då jag använde en tång och lade i dem en och en i första omgången. Då vecklade de ut sig lite. I andra omgången lyfte jag upp korgen, placerade vårrullarna bredvid varandra så att de "låste varandra" för upprullning och sänkte därefter ner korgen i oljan. Receptet gav 14 vårrullar.
Ingredienser:
200 g vitkål
4 morötter
1 rödlök
1,5 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
1 dl vatten
filodegsark

Gör så här:
Strimla kål, morötter och lök. Lägg i kastrull.
Blanda i sambal oelek, riven vitlök och buljong.
Häll över vattnet och låt koka med lock i ca 5 minuter och sedan utan lock en stund för att få bort vattnet.
Lägg 0,5 dl fyllning på filodegen och rulla in lite, vik in den ena sidan, rulla lite till och vik in den andra sidan innan du rullar till slutet.
Lägg korgens botten full i fritösen och sänk ner dem i oljan i 180 grader ca 2 minuter.
Servera med ris och soja eller som tillbehör till kött med en god bearnaisesås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar