torsdag 3 september 2015

Äppelpaj

Höst och det är äppelsäsong. Detta är min allra godaste äppelpaj som jag brukar göra. Den är god för att skalet ovanpå blir krispigt. Smör och socker tillsammans är mums.
Ingredienser:
5 äpple
2 msk socker
1 msk kanel
150 g smör
1 dl socker
3-4 dl havregryn
1 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)

Gör så här:
Skär skivor app äpplena och kasta bort kärnhusen.
Fyll bottnen på en pajform med äpple.
Strö över socker och kanel
Halvsmält smöret i microvågsugn och blanda i socker, mjöl och havregryn. Det ska bli en grynig, smulig massa. Häll i mer havregryn om den inte blir tillräckligt torr och mer smör om den blir för torr.
Smula över detta över äpplena.
Grädda i 225 grader i 15 minuter. Detta gäller för mjöliga äpplen. Har du fasta äpplen kan du behöva sänka temperaturen till 200 grader och istället ha pajen i ugnen i 20-25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar