onsdag 16 september 2015

Indonesisk köttcurry

Denna rätt är kanske lite 80-tal. Det var ju då man hade frukt i maten. Här är både banan och ananas och det är så gott ihop med curryn. Kryddig men inte stark rätt. Bäst passar jasminris till detta men naturligtvis tar man det ris man tycker bäst om eller vad man har hemma. För 4 personer.
Ingredienser:
400 g färs
1 gul lök
1,5 tsk salt
2 klyftor vitlök
2 msk curry
1 msk kardemumma
1 msk kanel
2 msk chilisås
2 dl vatten
Tillbehör:
1 dl russin
1/2 dl kokos
1 banan
1 dl hackad gurka
1 dl hackad ananas
1 dl jordnötter
2 dl okokt ris

Gör så här:
Bryn lök och färs.
Krydda och smaksätt samt tillsätt vattnet. Låt puttra medan riset kokar färdigt.
Lägg ris längs med kanterna på ett uppläggningsfat och lägg köttet i mitten.
Strö jordnötter, ananas och banan över köttet och kokos, gurka och russin över riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar