torsdag 22 oktober 2015

Kalvlever Anglais

Det var många år sedan jag åt lever och jag tänkte att jag skulle ge det en chans igen. Jag har ju börjat tycka om andra saker som jag inte tyckte om innan som t ex avocado, sill och oliver, så varför inte lever? Smaken av lever gillade jag fortfarande inte men den doldes ganska bra av tillbehören så det gick bra. Här är recept för en person.
Ingredienser:
2 skivor kalvlever
1 msk smör
salt
svartpeppar
50 g tärnad bacon
2 msk kapris
1/2 gul lök eller 1 charlottenlök
1 citronskiva

Gör så här:
Stek bacon gyllenbrunt.
Lägg med tärnad lök och kapris och stek några minuter till.
Salta och peppra leverbitarna och stek hastigt på hög värme i smöret.
Servera levern med baconblandningen och en citronskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar