måndag 26 oktober 2015

Spättafilé

Spättafiléer är väldigt lätta att panera och steka. Saftigt och gott blir det också med mycket smör i stekpannan. 6 filéer är lagom till 4 personer. Servera med hemgjord remoulad.
Ingredienser:
600 g spättafilé
1 dl glutenfritt mjöl
1 ägg
2 dl glutenfritt ströbröd
salt
svartpeppar
4 msk smör (eller olja)

Gör så här:
Häll mjöl och ströbröd i två olika skålar. Blanda ner salt och peppar i ströbrödet.
Knäck ägg i ytterligare en skål och vispa upp den lite med visp eller gaffel.
Doppa fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Se till så att fisken täcks helt.
Smält smöret i en stekpanna och stek fisken kort på båda sidor.
Servera med kokt potatis, gärna kokta grönsaker och hemgjord remoulad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar