söndag 22 november 2015

Chicken nuggets

Det är ganska enkelt att göra egna nuggets och de blir förhoppningsvis lite nyttigare än färdigköpta. Godast är dessa nystekta med dubbelpanering för då har de ett knaprigt hölje. Jag förberedde dessa dagen innan för att hinna med matlagningen dagen efter. Tyvärr var de inte riktigt lika knapriga men dock goda ändå. Denna sats räckte till 4 personer. 
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd ( ev glutenfri)
salt
svartpeppar
smör eller olja

Gör så här:
Skär varje lårfilé i 3 bitar och försök få dem jämna och inte med för mycket utstickande delar.
Doppa dem i vetemjöl, därefter ägg och sist i skorpmjölet.
Pudra över lite salt och peppar på båda sidor.
Stek i smör eller olja i några minuter på varje sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar