onsdag 11 november 2015

Currykycklinggratin

Albin har fyllt år och vi firade med en currykycklinggratin. Det var lätt att anpassa till barnen som inte fick den stekta grönsaksröran ovanpå. Det var jättegott och alla gäster berömde maten och även barnen åt mycket. Barnen fick nyfriterad pommes till och de vuxna fick ris.
Receptet är lagom för 6 personer. (Receptet är lite längre ner, förbi alla bilder)
Till detta hade vi tre olika sorters sallad. Recepten på dessa kommer i senare inlägg. Vi hade också gott vin från Italien. Det första vinet var milt och gott. Det andra var också ganska milt men samtidigt väldigt fruktigt.


Ingredienser:
1 kg kycklinginnerfiléer eller lårfiléer
1 röd paprika
150 g champinjoner
20 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja eller smör
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
2 msk mango chutney
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Lägg kycklingen i en ugnsform och gör klar i ugnen på 150 grader i 25 minuter.
Hacka paprika, svamp och purjo fint. Riv vitlöken.
Stek grönsakerna till de fått färg.
Lägg dem över kycklingen i formen.
Rör ihop vispgrädde, creme fraiche och smaksättningen och bre4d ut över kyckling och grönsaker i formen.
Strö över riven ost.
Gratinera i 2225 grader i 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar