måndag 30 november 2015

Glutenfria lussebullar

Ibland blir glutenfria bakverk torra och hårda men dessa blev verkligen bra. Mjuka, fluffiga och saftiga. 16 st gjorde jag av denna sats.

Ingredienser:
25g jäst, 
2 dl mjölk 
75 g smör
1 krm salt
1 dl strösocker
1 paket saffran
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
1 ägg
ca 7 dl fin glutenfri mjölmix
Ovanpå:
1 ägg 
russinGlutenfria Lussekatter 

Gör så här:
Värm mjölk och smör till 37 grader och lös jästen däri.
Blanda i salt, socker, saffran och husk och rör om snabbt innan det bildas klumpar av husken. 
Låt stå i några minuter tills husken svällt.
Blanda i kesella, ägg och mjöl.
Kör gärna i en assistent.
Låt jäsa i 40 minuter.
Dela i 16 bitar och forma lussebullar som du lägger på en plåt med papper.
Låt jäsa.
Pensla med ägg och sätt i russin.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar