tisdag 24 november 2015

Potatisbullar

Det är allt lite jobb med att göra potatisbullar. Först ska det skalas, sedan kokas, därefter mosas och till sist formas och stekas som potatisbullar. Detta recept är lagom för 4 personer.

Här är min potatispress och min potatisstöt.

Ingredienser:
1 kg potatis
1 dl grädde
2-3 dl mjölk
salt
svartpeppar
muskot
1 ägg
ev panering av ströbröd
3 msk smör eller olja

Gör så här:
Skala potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter.
När potatisen är mjuk pressar du den med potatispressen om du vill göra potatisbullar utan klumpar annars använder du potatisstöten.
Häll i grädde och mjölk, lite i taget, och fortsätt mosa till du får en lagom lös konsistens.
Krydda och smaka av.
När moset svalnat formar du potatisbullar och doppar dem ev i ströbröd innan du steker dem gyllenbruna.
Ät tillsammans med lingon och kanske bacon eller stekfläsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar