fredag 27 november 2015

Saffranssockerbullar

Dessa bullar är otroligt lockande med sin gyllengula färg och sitt sockrade yttre. Mumsiga var de! Ca 35 st.


Ingredienser:
1/2 sats vaniljkräm
1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 paket saffran
1,5 dl socker
250 g kesella
1/2 tsk salt
1 ägg
17-18 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm smör och mjölk till 37 grader.
Smula ner jästen och lös den i smör-mjölkblandningen.
Blanda i saffran, socker, kesella, salt och ägg. Kör gärna i assistent.
Häll ner mjölet lite i taget tills degen har en lagom konsistens och släpper från kanterna. 
Låt jäsa i 40 minuter.
Forma ca 35 bullar och lägg på en plåt med papper. 
Spritsa in ca 1 msk vaniljkräm i varje bulle uppifrån.
Låt dem jäsa i 40 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Pensla med smält smör och rulla i socker.
Ska du frysa bullarna så pensla precis innan du ska äta dem.
Näringsvärde för hel sats vaniljkräm:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar