fredag 8 januari 2016

Janssons frestelse

Denna gång lägger jag ut en rätt som mannen lagat. Han blev sugen på Jansson som han saknade på julbordet i år och då fick han ju göra en själv. Smarrig enligt gammat klassiskt recept.

Ingredienser:
2 stora gula lökar
700g potatis
2 burkar ansjovis
3-4 dl vispgrädde
salt
peppar
smör
3 msk ströbröd

Gör så här:
Strimla eller hacka löken och stek i smör.
Skala potatisen och strimla den. 
Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök och ansjovis. Det ska vara potatis överst och underst.
Häll på grädde och ansjovisspad tills 1 cm under potatiskanten.
Lägg smörklickar överst och strö över ströbröd.
Grädda i 225 grader i ca 1h.
Titta till den på slutet och täck med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar