lördag 6 februari 2016

Kolhydratsreducerade semlor

Det är dags för fastlagsbullar och jag provade här att baka några med mindre kolhydrater. De blev riktigt goda men lite stora då de var mäktiga. Jag gjorde 4 st men skulle gjort dem hälften så stora och fått ut 8 st istället. Och tänkt att det är så lätt att göra egen mandelmassa. Recept kommer senare.
Ingredienser:
4 ägg
1 dl sukrinströ ( eller 1 dl vanligt socker men då blir kolhydratsmängden mycket högre)
50 g smör
1 dl vispgrädde
4 msk  husk
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Gör så här:
Vispa äggen medan smöret smälts.
Fortsätt vispa medan du häller i socker, smält smör och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan medan du häller i dem i smeten.
Smeten börjar tjockna ganska snabbt. Ta bort vispen och låt smeten stå och tjockna en liten stund. 
Klicka upp 4 bullar på en plåt och forma dem runda och fina med våta händer.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till mandelmassan och smaka av så att den är lagom söt.
Montera ihop semlan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar