Det är dags för fastlagsbullar och jag provade här att baka några med mindre kolhydrater. De blev riktigt goda men lite stora då de var mäktiga. Jag gjorde 4 st men skulle gjort dem hälften så stora och fått ut 8 st istället. Och tänkt att det är så lätt att göra egen mandelmassa. Recept kommer senare.
Ingredienser:
4 ägg
1 dl sukrinströ ( eller 1 dl vanligt socker men då blir kolhydratsmängden mycket högre)
50 g smör
1 dl vispgrädde
4 msk husk
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 dl sukrinströ ( eller 1 dl vanligt socker men då blir kolhydratsmängden mycket högre)
50 g smör
1 dl vispgrädde
4 msk husk
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Gör så här:
Vispa äggen medan smöret smälts.
Fortsätt vispa medan du häller i socker, smält smör och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan medan du häller i dem i smeten.
Smeten börjar tjockna ganska snabbt. Ta bort vispen och låt smeten stå och tjockna en liten stund.
Klicka upp 4 bullar på en plåt och forma dem runda och fina med våta händer.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till mandelmassan och smaka av så att den är lagom söt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar