söndag 13 mars 2016

Biff á la Lindström

Biff á la Lindström är biff med rödbetor i. De blir väldigt saftiga men också väldigt röda. Det är svårt att se om biffen är färdigstekt så ta gärna oxfärs för att vara på den säkra sidan om biffen skulle vara lite rå i mitten fortfarande. Till 8 pers.
När du gör detta recept blir det många äggvitor över. Passa på att göra maränger. Recept kommer senare.
Ingredienser:
1200 g färs
2 gula lökar
1/2 dl kapris
1 dl hackade rödbetor
2-3 små kokta potatisar
2 msk sardeller
10 äggulor
2 msk dijonnesenap
2 msk HP-sås
2 msk olja
salt
svartpeppar
8 ägg
1,5 kg potatis
grillkrydda
1 msk olja
3 dl ättiksgurka

Gör så här:
Finhacka lök och sardeller och grovhacka kapris.
Mosa potatisen.
Blanda alla ingredienser till biffarna.
Stek dem i olja.
Tärna potatisen och stek i olja. Krydda med grillkrydda.
Stek ett ägg i taget och vänd dem inte. Lägg på toppen när du serverar.
Servera med ättiksgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar