Risotto förknippar barnen med den risotto jag gjorde när de var små. Jag stekte korv, kokte ris och blandade sedan allt med en konservburk ärter/morötter. Torrt och barnvänligt. Detta är en helt annan risotto. Jag fick ta svampen vid sidan om annars hade de inte rört den. Gott och smakrikt. 4 portioner.
Ingredienser:2 charlottenlökar
150 g svamp
1 dl olja
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 l vatten
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm vatten och häll i fond.
Finhacka löken och stek i en del av oljan. (Stek även svampen om du ska ha den i risotton)
Häll i mer olja och ta i riset. Stek i några minuter.
Häll i vinet och låt det puttra tills det försvunnit.
Häll i 3-4 dl vatten och rör medan det puttrar och blir torrare.
Häll på mer vatten i omgångar och fortsätt röra medan det puttrar.
Totalt ska det koka ca 20 minuter.
Smält i parmesanen och krydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar