söndag 10 april 2016

Blåbärspaj

Varma bär är väl alltid gott. Här testade jag ett färdigt recept men råa havregryn ovanpå gjorde att pajen kändes ofärdig fast den var varm. Blanda gärna havregrynen med smör och socker, så som jag beskriver i receptet nedan, när du gör denna paj. Det går att göra denna paj med andra bär eller med frukt. Om du gör den med rabarber så får du höja sockermängden samt ta i lite vatten. 2 personer.
Ingredienser:
1 pkt blåbär
1 msk socker
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl havregryn
2 msk socker
50 g smör

Gör så här:
Blanda blåbär med socker och vaniljpulver och lägg i ugnsform.
Rör ihop smör, havregryn och socker och fördela detta över bären.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar