onsdag 28 december 2016

Björnbärspaj

Åh, så gott det här var. Jag har bara hört grannen säga att björnbärspaj är den bästa bärpajen hon vet. Detta är dessutom gjort på hemodlade (ekologiska, solmogna) bär. "Stanningen" blev krämig och stelnade inte vilket gjorde att den liknade vaniljsås. Du kan antingen ta i vaniljpulver i den eller ta i ett extra ägg eller gelatinpulver för att få den att stanna ännu mer. Paj för ca 8 personer
Ingredienser:
150 g smör
1/2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
5 dl björnbär
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
ev vaniljpulver
1 ägg (eller 2)

Gör så här:
Smält smöret lite. Ta ca 1 minut i micro.
Blanda ingredienserna till pajskalet.
Tryck ut degen i en pajform och grädda sedan den i 225 grader i 15 minuter.
Fördela björnbären i pajskalet.
Blanda ihop stanningen och höll över bären i pajskalet.
Grädda i 30 minuter i 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar