tisdag 27 december 2016

Frikadeller

Ännu en variant för att inte bara göra köttfärssås hela tiden. Nu blev det frikadeller fyllda med fetaost. Det är verkligen jättegott och jag förstår inte varför vi inte har det oftare. Kanske för att det är lite kladdigt att stå och packa in fetaosten i bullarna? För 4 portioner
Ingredienser:
500 g färs
75 g fetaost
salt
svartpeppar
paprikapulver
spiskummin
1 ägg
400 g krossade tomater
2 dl vatten
salt
svartpeppar
curry
spiskummin
chilipulver

Gör så här:
Krydda upp färsen med salt, peppar och spiskummin och blanda även med ett ägg.
Skär fetaosten i tärningar och ta färssmet runt om och forma bollar.
Häll krossade tomater och vatten i en kastrull och krydda upp.
Lägg i bollarna. 
Låt koka i 15-20 minuter.
Servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar