fredag 27 januari 2017

Bullar på rester

Ibland behövs lite skåp-rens. Då går det bra att baka bullar på en blandnings av mjölsorter. Har man bara grunden klar för sig så går det bra.
Ingredienser:
1 dl olja
1 l vätska (mjölk, vatten?)
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk brödkryddor
2 msk socker
ca 2 l mjöl av olika sorter

Gör så här:
Värm degvätskan och oljan till 37 grader.
Lös jästen däri.
Blanda i socker, salt och kryddor
Blanda sedan i de mjölsorter du behöver bli av med. Knåda degen så länge du orkar eller kör i matberedare.
Låt jäsa i 45 min-1 h.
Knåda lite och dela för att lägga i brödformar.
Låt vila ca 30 minuter innan du grädda i 30 min i 200 grader.
Knacka lätt på brödet för att höra om det är klart. Om det låter ihåligt är det klart.
Om du hellre vill göra bullar så brukar jag forma en rulla och skära bullar av den. Det är inte så noga med att de ska vara klotrunda. Lägg på plåt och grädda i ca 12 minuter i 250 grader. Du kan också knacka på bullarna för att höra om de är klara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar