fredag 6 januari 2017

Lammstek

Åh, så gott det blir när man använder termometer och får köttet så där precis perfekt stekt. Lamm är dock ganska smaklöst och kryddningen på utsidan når inte igenom. Jag skulle ha haft fler vitlöksklyftor instuckna i köttet. För 6 personer


Ingredienser:
1,5 kg benfri lammstek
salt
svartpeppar
2 msk smör
0,5 dl timjan
0,5 dl rosmarin
4 klyftor vitlök

Gör så här:
Stek köttet på alla sidor i smöret.
Lägg i ugnsform.
Stick hål in i köttet och peta in vitlöksbitar.
Salta och peppra och gnid in örterna runt hela köttet.
Stick in en termometer och grilla i 125 gradig ugn tills termometern visar 58 grader. Det tar ca 1,5 h.
Ta ut köttet och linda in det i folie. Låt vila i 30 minuter innan du skär upp köttet för servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar