torsdag 30 mars 2017

Färsfyllda lökar

Detta känns som en 70-talsrätt...lite tråkig i färgen men massor av god smak av löken. 4 portioner.
Ingredienser:
6 lökar
400 g färs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 msk olja
2 dl ris
5 dl vatten

Gör så här:
Koka lökarna i 5 minuter.
Skala och skär av topp och botten på dem.
Putta ut de olika lagerna och gör minst två "koppar" för varje lök.
Blanda ströbröd och mjölk och låt stå en stund för att svälla.
Blanda sedan detta med färs och kryddor.
Fyll lökarna med färsen.
Häll olja i botten på en ugnsform.
Häll riset i botten på ugnsformen och ställ lökarna i riset.
Häll på vattnet och kör in i ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar