måndag 3 april 2017

Spätta och räkgratäng

Jag är dålig på fisk. Måste bättra mig. Testade detta som tyvärr inte barnen gillade. 3-4 portioner.
Ingredienser:
400 g spättafilé
2 dl vitt vin
salt
citronpeppar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 äggulor
1 tsk strösocker
1,5 msk fiskfond
salt
vitpeppar
2 dl skalade räkor

Gör så här:
Rulla ihop fiskfiléerna och lägg tätt i en form.
Krydda och häll på det vita vinet.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet.
Häll över spadet från fisken.
Blanda i äggulor, fond och kryddor.
Vispa medan såsen tjocknar.
Strö räkorna över fisken och häll sedan såsen över.
Gratinera i 200 grader i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar