lördag 20 maj 2017

Oxrullader

Åh, barndomsminnen...mormors oxrullader! Hon kryddade dem iof lite annorlunda (mindre örter) men ändå. 4 portioner.
Ingredienser:
2 msk smör
600 g lövbiff (8 st)
100 g färskost
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin (eller 1 msk färsk)
1 tsk timjan (eller 1 msk färsk)
salt
svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 tsk soja
2 msk fond

Gör så här:
Blanda färskosten med riven vitlök, klippta örter och krydda.
Lägg en klick färskost på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
Smält smöret i stekpannan och stek sedan rullarna på alla sidor.
Häll på grädde, fond och soja och låt puttra i 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar