Förrätten på vår lyxmiddag var slät svampsoppa med vaktelägg och rom. En aning besk smak tyckte jag men det var kanske rommen? De andra kände inte det.
Ingredienser:0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk svamp
3 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl svampspad
2 dl grädde
3 tsk fond
1 msk sherry
svartpeppar
örtsalt
8 st vaktelägg
1 dl ättika
1 tsk salt
löjrom
1 dl hackad färsk svamp
0,5 gul lök
1 msk smör
svartpeppar
örtsalt
Gör så här:
Börja med vakteläggen. Lägg dem i kokande vatten och låt koka i 2 minuter.
Skölj av dem och lägg dem sedan i 1/3 ättika och 2/3 vatten och lite salt. Låt dem ligga ett bra tag.
Dra av skalen på äggen och lägg dem åt sidan.
Finhacka lök och riv vitlöken.
Stek lök och svamp i smöret.
Strö över mjöl och rör så att det inte blir klumpar.
Häll på fond, svampspad och grädde.
Smaksätt med sherry. Låt koka i ca 10 minuter.
Kör med mixer.
Smaka av med peppar och örtsalt.
Smörstek svamp och lök och krydda med örtsalt och peppar.
lägg upp soppan i tallrikar och lägg i ägg, rom och svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar