onsdag 15 november 2017

Pavlova med blåbär

Supersmarrig efterrätt som yngsta sonen lyckades få i sig tre stycken av efter att ha varit tveksam då han trodde att bären skulle vara sura. Han åt sin egen, den som jag hade gjort i reserv samt den som en av gästerna inte åt upp. 10 portioner

Ingredienser:
4 äggvitor
1,5 dl socker
2 krm bakpulver
1 krm salt
3 dl vispgrädde
2 dl frysta blåbär
1 dl blåbärssylt

 Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker, bakpulver och salt.
Fördela i 10 st formar och dra upp smeten mot sidorna så att det blir en grop i mitten.
Värm ugnen till 225 graden men stäng av den då du sätter in formarna i ugnen.
Låt dem stå i den avsvalnanade ugnen, utan att öppna luckan, i minst 4 h men helst över natten.
Vispa grädden och klicka i marängen när den är klar och kall.
Blanda blåbär och blåbärssyslt och klicka även i detta i mitten av marängen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar