söndag 26 november 2017

Pumpapaj

Jag har alltid trott att pumpapaj var ett tillbehör till middagen och inte en god efterrättspaj så jag var positivt överraskad. Den tog dock sin lilla tid att göra då man först ska göra pajskalet klart och därefter göra en pumpakräm att bre över den och baka den.
Ingredienser:
250 g smör
0,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
Ca 400 g pumpa
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
2 msk citronsaft
1 krm salt
2 msk vetemjöl

Gör så här:
Ta rumstempererat smör eller värm smöret lite i micran. Blanda det med vatten och mjöl till en torr deg.
Tryck ut degen i en pajform och grädda i 250 grader i ca 15-20 minuter.
Skala och skär pumpan i mindre bitar Koka i ca 20 minuter tills pumpabitarna är mjuka.
Häll bort vattnet och mixa pumpan slät.
Rör i övriga ingredienser och häll över pajskalet.
Grädda i 200 grade i 40-50 minuter.
Servera gärna med vispgrädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar