En riktigt het glace som gav lite sting till julmaten. Det blev ganska mycket glace så det tänker jag frysa in och ha till sommaren när jag grillar.
Ingredienser:0,5 dl oystersås
- 1 nypa kanel
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk riven ingefära
- 3 msk tomatpuré
- 1 nypa salt
- 1 dl sweet chilisås
- 0,5 dl honung
- 2 tsk sambal oelek
- svartpeppar
Gör så här:
Koka revbenen eller grädda dem i ugn på låg värme i 1,5 h så att de är klara innan du ska fixa med glacen. Låt dem svalna.
Blanda ihop alla ingredienser till glacen. Pensla gärna på revbenen långt innan du ska ha in dem i ugnen.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar