söndag 17 december 2017

Knäckchoklad

Hasselnöt omgärdad av knäck och lite choklad på toppen. Kan det blir bättre? Mums. ca 40 st

Ingredienser:
30 st hasselnötter
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk kakao
40 g mjölkchoklad (8 rutor)
15 g mörk choklad (3 rutor)

Gör så här:
Rosta hasselnötterna i ugn eller på stekjärn och gnid bort skalet.
Lägg en hasselnöt i varje knäckform.
Häll vispgrädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka tills det klarar kulprovet.
Häll lite över varje nöt.
Smält mjölkchokladen och häll över knäcken.
Smält den mörka chokladen och häll enstaka droppar över så att man ser skillnad på den mörka och ljusa chokladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar