fredag 16 september 2016

Chiaäpplemos

Jag fick den stora äran att passa några vänners trädgård i sommar. Äran bestod i att plocka fallfrukt för det är så tråkigt att komma hem till en gräsmatta full av ruttnande äpple. Jag började med att göra denna äppelmos eftersom den skulle vara på äppelkakan som kommer härnäst.
Ingredienser:
1 kg äpple
3-4 dl vatten
1 dl chiafrö
1,5 msk sirap

Gör så här:
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg i kastrull.
Häll på vatten och låt koka i 10-20 minuter beroende på äppelsort. De ska bli väldigt mjuka.
Häll bort vattnet.
Häll i chiafrön och sirap och rör om. Låt stå och svalna lite innan du häller det på steriliserade glasburkar. Sterilisera genom att hälla kokande vatten på dem eller ställ in dem i 100 grader i 15 minuter.
Frys gärna in då de inte håller så länge i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar