torsdag 13 oktober 2016

Spenat- och getostpaj

Ja, jag gillar ju då inte getost men vad gör man inte för att behaga sina gäster på kräftskivan? Själv åt jag ju inte av den men de som åt (och gillar getost) tyckte att den var fantastiskt god). 1 stor paj för 6-8 personer.


Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 g smör
4 kokta kalla potatisar
1 stor gul lök
1 msk olja
60 g färsk bladspenat
3 ägg
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
200 g getost

Gör så här:
Kör smör, salt och mjöl i en mixer. Pressa ner potatis eller mosa potatisen innan du blandar ner den.
Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ kallt i minst 30 minuter.
Mjukstek löken i oljan.
Dra sönder spenaten och lägg på pajskalet. Fördela också löken över spenaten.
Vispa ihop ägg, mjöl och kryddor och häll över spenaten och löken.
Skär skivor av getosten och lägg snyggt överst.
Gratinera i 30-35minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar