Inte så mycket ananassmak konstigt nog men goda var de. Glasyren räckte bara till hälften av muffinsen vilket är att tänka på när man bakar efter detta recept. Ca 12-15 st
Ingredienser:50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 burk ananas (ca 200 gr)
1,5 dl florsocker
3 tsk ananasspad
8-9 färska salviablad (fint hackade eller klippta)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker till en porös och ljusare konsistens.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och häll samtidigt i grädden.
Blanda i ananas och rör till en smidig smet.
Fördela i muffinsformar så att de blir till 3/4 fyllda.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred denna på muffinsen när dessa svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar