måndag 25 september 2017

Ananas- och salviamuffins

Inte så mycket ananassmak konstigt nog men goda var de. Glasyren räckte bara till hälften av muffinsen vilket är att tänka på när man bakar efter detta recept. Ca 12-15 st
Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 burk ananas (ca 200 gr)
1,5 dl florsocker
3 tsk ananasspad
8-9 färska salviablad (fint hackade eller klippta)

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker till en porös och ljusare konsistens.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och häll samtidigt i grädden.
Blanda i ananas och rör till en smidig smet.
Fördela i muffinsformar så att de blir till 3/4 fyllda.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred denna på muffinsen när dessa svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar