onsdag 27 september 2017

Biskvi i långpanna

Så himla gott men så himla svårt att skära snygga bitar. Ska nog göra dem en och en istället eller så får man dels ha ett papper i botten på formen och dels skära upp dem innan översta chokladlagret stelnat ordentligt. Nu knäcktes de och detta var den finaste biten jag lyckades åstadkomma. Ca 25-30 bitar.
Ingredienser:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
300 g smör
3 dl florsocker
2 msk starkt kallt kaffe
3 msk kakao
200 g mörk choklad

Gör så här:
Mixa ihop mandelmassa, socker och äggvita och fördela i en form ca 25x25 cm.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt bli helt kall.
Rör ihop smör, florsocker, kaffe och kakao. Fördela över den kalla kakan.
Smält chokladen och häll och fördela över smörkrämen.
Ställ kakan svalt. Skär upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar