lördag 30 september 2017

Bönchili con carne

Oj, detta blev hett. Läste ändå på min kryddburk med chili innan och såg att den var av sorten habanero (mycket stark) och tog därför bara lite chili. Men man får själv smaka av med hur mycket chili man vill ha. 4 portioner.
Ingredienser:
2-3 dl gröna eller svarta (beluga) linser
500 g färs
2 msk olja
2 gula lökar
1 dl tomatpuré
1 msk chilipulver (eller 1/2 tsk habanero chili)
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 burk krossade tomater (400g)
2 msk fond
5 dl vatten
1 broccolibukett

Gör så här:
Lägg linserna i blöt.
Stek färs och hackad lök och vitlök i oljan.
Blanda i tomatpurén och kryddorna.
Häll på krossade tomater, fond och vatten.
Häll bort vattnet från linserna och tillsätt dem.
Låt allt puttra i 25 minuter.
Skär broccolin i små buketter och lägg i.
Låt koka i 5 minuter till.
Smaka av och krydda ev mer.
Servera gärna med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar