torsdag 21 september 2017

Grov glutenfri sirapslimpa

Ett väldigt sött bröd som jag faktiskt åt som fikabröd krakt upp och ner när det väl begav sig. Så sött var det. Så kanske minska ner på sirapen lite för att det ska bli ett bröd-bröd...? 1 bröd
Ingredienser:
4 dl filmjölk
1/4 dl mörk sirap
3/4 dl lingonsylt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl linfrö
1/2 dl husk
2 dl havregryn
5 dl glutenfritt mjöl

Gör så här:
Rör ihop fil, sirap och lingonsylt för sig.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner detta i det våta.
Häll smeten i en brödform med teflon eller att den är smord.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50 minuter eller tills innertemperaturen är 97-98 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar