söndag 11 februari 2018

Chokladbitar utan mjölk

Dessa chokladbitar måste förvaras i frysen för kokosoljan i dem kräver kyla för att de inte ska börja smälta. Supergoda. Dock hade jag lite mycket salt på toppen men det kan jag ju lätt undvika till nästa gång. Ca 40 bitar
Ingredienser:
1,5 dl valnötter + 1 dl hela
1 msk kakao
1/2 krm salt
5 dadlar

12 dadlar
0,5 dl kakao
2 msk tahini
1/2 krm salt
1/2 msk vaniljpulver
1 dl vatten
1,25 dl kokosolja
20 g kakaosmör
1 tsk flingsalt
3 msk solrosfrön

Gör så här:
Mixa valnötter, kakao, salt och dadlar.
Pressa ut detta i en lagom stor form. Ca 10x20 cm. Klä formen med plastfolie innan så att det går att ta loss bitarna efteråt.
Lägg hela valnötter över bottnen och tryck ner dem lite.
Mixa dadlar, kakao, tahini, salt och vaniljpulver.
Smält kakaosmöt och kokosolja i vattenbad eller i försiktigt i micro.
Häll vatten och fett i mixen och mixa det slätt.
Häll detta över botten och fördela jämnt.
Strö över salt och solrosfrön.
Frys in i några timmar.
Låt stå i rumstemperatur ca 30 min innan du skär upp bitar.
Förvara i frys.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar