lördag 31 mars 2018

Apelsin- och chokladbiscotti utan nötter

Jag blev sugen på att baka lite torra kakor som kan stå där vi pausar på jobbet. Problemet är att jag inte får baka med nötter när jag ska ta med. Det blev dock jättebra med solrosfrö istället. Bakade både apelsin- och chokladbiscotti samt saffransbiscotti (recept på dem kommer senare). Ca 25-20 st

Ingredienser:
75 g solrosfrö
3 1/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
2 ägg
1 apelsin (skalet)
50 g mörk, hackad choklad

Gör så här:
Vispa ihop ägg, apelsinsest och socker.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner äggblandningen däri.
Knåda ihop en smidig deg. Ta extra mjöl om det behövs.
Forma 2 rullar och lägg på plåt.
Grädda i 180 grader i 25-30 minuter.
Skär kakor och lägg på sidan.
Gädda i 160 grader 10 minuter.
Låt stå i eftervärme för att torka ytterligare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar