lördag 3 mars 2018

Bönchokladkakor

Så var vi där igen. Blanda in bönor fö ratt få den nyttiga maten till tarmbakterierna. Dessa kakor var riktigt goda. 16 st
Ingredienser:
200 g hasselnötter
1 konserv svarta bönor (380g)
0,5 dl muscovadosocker (eller rörsocker/farinsocker)
0,5 dl johannesbröd (eller kakao)
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 krm flingsalt
1 msk pärlsocker

Gör så här:
Rosta hasselnötterna. Gnid av skalet i en handduk.
Mixa hasselnötterna ganska länge så att de blir lite fuktiga.
Mixa bönorna.
Blanda eller mixa ihop alla ingredienser.
Forma en rulle och skär 16 bitar.
Lägg på plåt.
Strö över pärlsocker. Tryck till varje kaka med t ex en gaffel.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar