torsdag 1 mars 2018

Dubbla havreflarn med choklad

Burken är packad för att ta med och bjuda arbetskamraterna på dessa kakor. Gör vanliga havreflarn. Låt dem svalna och smält sedan choklad och klicka mellan två stycken. Normalt tar man här mörk choklad men då jag bara hade vit hemma så blev det den för mig. 16 havreflarn eller 8 dubbla (till dessa använde jag 75-100 g vit choklad).
Ingredienser:
75 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 msk mjölk
1,5 msk sirap
0,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält smöret och blanda sedan i en ingrediens i taget.
Klicka ut med stora mellanrum på två plåtar. Ca 1 msk smet i varje klick.
Grädda i 5 minuter på 200 grader. Kakorna ska ha ganska mycket färg på kanterna när de är klara.
Låt svalna helt innan du läger ihop dem två och två eller innan du packar ner dem i en kakburk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar