söndag 11 mars 2018

Lins- och bönsoppa

Denna soppa blev konstig i koncistensen och ganska smaklös men med lite inlagd rödlök så blev den uppiffad. En hel del förberedelser med blötläggning och kokning om man inte köper konserver. 6 portioner
Ingredienser:
5 potatisar (kokta)
3 dl färdiga mungbönor (blötlagda i 12 h och kokta i ca 30 minuter)
2 dl belugalinser (blötlagda i 30 minuter)
3 dl färdiga kikärtor (blötlagda i 12 h och kokta i 50 minuter)
1 l vatten
2 msk grönsaksfond
1,5 dl äppelcidervinäger
3 dl naturell yoghurt
0,5 citron (saften)
2 krm habanero chilipulver (eller 1 tsk vanligt chilipulver)
salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.
Mixa slätt.
Värm upp om du inte redan hade varma ingredienser.
Servera gärna med inlagd rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar