fredag 30 mars 2018

Saftigt kumminsurdegsbröd

Vill du baka ett bröd som behåller saftigheten i några dagar så är detta bröd det rätta. 2 bröd.
Ingredienser:
På kvällen:
8 dl ljummet vatten
10 dl rågmjöl
400 g rågsurdeg

På morgonen:
2 tsk salt
1 msk kumminfrö
3 dl valfritt mjöl (råg, vete, graham?)

Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna på kvällen.
Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt i 12 h.
Blanda ner salt och kummin och knåda in mer mjöl till en bra koncistens.
Forma två limpor och lägg på plåt eller i brödformar.
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 2 h.
Skär gärna ett mönster på ytan innan du gräddar i ca 1 h i 200 grader.
Kolla att innertemperaturen är 98 grader om du har möjlighet att använda termometer.
Låt svalna inlindade i bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar