söndag 8 april 2018

Fisk i senapssås

Ja, jag gillar ju inte senap men mannen önskar denna rätt ibland. Han gav sitt utlåtande och sa att den var jättegod. Det tycker ju då inte jag som sagt. 2 portioner.

Ingredienser:
0,5 morot i slantar
2 bitar vit fisk á 175g
1 tsk smör
0,5 gul, hackad lök
2 dl vatten
salt
3-4 vitpepparkorn
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk dijonsenap

Gör så här:
Stek löken i smöret och lägg sedan i morötter och häll över vatten.
Lägg i vitpepparkorn i en tesil eller tepåse så att du enkelt kan ta bort dem sedan.
Salta.
Lägg i fisken och låt den puttra med 5 minuter.
Smält smöret i en ny kastrull.
Vispa ner mjöl och sedan mjölk.
Blanda ner senapen.
Vänd försiktigt ner fisken och vätskan i senapssåsen.
Servera gärna med potatismos och massor av gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar