Ja, jag gillar ju inte senap men mannen önskar denna rätt ibland. Han gav sitt utlåtande och sa att den var jättegod. Det tycker ju då inte jag som sagt. 2 portioner.
0,5 morot i slantar
2 bitar vit fisk á 175g
1 tsk smör
0,5 gul, hackad lök
2 dl vatten
salt
3-4 vitpepparkorn
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk dijonsenap
Gör så här:
Stek löken i smöret och lägg sedan i morötter och häll över vatten.
Lägg i vitpepparkorn i en tesil eller tepåse så att du enkelt kan ta bort dem sedan.
Salta.
Lägg i fisken och låt den puttra med 5 minuter.
Smält smöret i en ny kastrull.
Vispa ner mjöl och sedan mjölk.
Blanda ner senapen.
Vänd försiktigt ner fisken och vätskan i senapssåsen.
Servera gärna med potatismos och massor av gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar