söndag 1 april 2018

Paprika fylld med linser och spenat

Jag har blivit väldigt förtjust i gröna linser från att tidigare bara ätit röda. Här en slags vegetarisk färs att fylla paprikorna med. Det hade säker fungerat att ha den som färs till pasta också. fetaosten överst är pricken över i. Med lite surkål till får du både pro- och prebiotika i samma maträtt. Bra för magen. 1 paprika och för mig blev det 2 portioner.
Ingredienser:
1 röd paprika
2 tsk smör
1 gul, hackad lök
1 vitlöksklyfta
1/2 paket krossade tomater (200g)
2 dl gröna linser (konserv eller kokta i 20 minuter)
2 dl hackad fryst spenat
salt
svartpeppar
curry
75 g fetaost

Gör så här:
Stek lök i smör.
Blanda ner tomater, linser och spenat och låt puttra med.
Krydda.
Slea paprikan på längden, kärna ur och lägg i ugnsform.
Fördela röran i paprikorna och smula fetaost över.
Gratinera i 225 grader i 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar