fredag 6 april 2018

Saffransbiscotti utan nötter

Mumsiga biscotti med smak av saffran och lite knaster av solrosfrö. Dessa blev väldigt lyckade. ca 25-30 st
Ingredienser:
75 g solrosfrön
100 g smör
1,5 dl muscovadosocker (eller annat brunt socker)
2 ägg
0,5 g saffran
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i kastrull eller micro.
Blanda i socker och ägg.
Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner smörblandningen.
Blanda ihop och knåda till en smidig deg.
Forma 2 längder och lägg på en plåt.
Grädda i 10 minuter i 180 grader.
Ta ut och skär kakor. Lägg dem på sidan.
Grädda i 5 minuter.Vänd.
Grädda i 5 minuter. Låt stå kvar i eftervärme för att torka lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar