De här hamburgerbröden tog ganska lång tid att göra men de blev verkligen supergoda. Satsen bakade jag ut till 24 bullar för jag trodde de skulle jäsa lite mer i sista omgången. Nästa gång gör jag lite färre bullar för att få dem lite större.
Ingredienser:6 dl dinkelsikt
3,5 dl grovt rågmjöl
25 g jäst
1-2 msk surdeg
5 dl vatten
5 dl vetemjöl special
1 dl olja
1 dl honung
1 msk salt
sesamfrön
Gör så här:
Blanda dinkelsikt, rågmjöl, jäst, surdeg och vatten. Knåda ordentligt.
Låt stå i kylen och jäsa 12-24h.
Blanda i vetemjöl special, olja, honung och salt i degen och knåda ordentligt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela i två delar och knåda. Låt jäsa i 30 minuter.
Knåda ihop de två degarna. Forma ganska platta bullar och lägg på plåt. Låt jäsa i 30 minuter eller längre.
Pensla med vatten och strö över sesamfrö.
Baka i 150 g i 15 minuter. Lägg över aluminiumfolie de sista 5 minutrarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar