måndag 5 oktober 2015

Bullar sega, saftiga och goda

De här bullarna ser inte mycket ut för världen men de var faktiskt riktigt, riktigt goda. Sega och saftiga. Jag har ingen aning om hur de smakar dagen efter för dessa gick åt direkt. Efter att ha ätit langos till middag blev halva degen kvar och den bakade jag ut till bullar till kvällsmat. Det blev jättegott. Halva denna deg gav 6 bullar.
Ingredienser
25 g jäst
3 dl vatten
1 kokt, kall och riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
1 dl vetemjöl

Gör så här:
Lös jästen i ljummet vatten och blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg.
Jäs i 40 minuter.
Använd eventuellt halva degen till langos och klicka ut den andra halvan till 6 bullar på en plåt.
Låt jäsa i 30 minuter och grädda 150 grader i 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar