måndag 19 oktober 2015

Chokladkaka med topping

Tänkte jag skulle försöka mig på att göra en glutenfri kaka. Denna kaka blev god men det var svårt att veta när den var klar. Mitten blev kladdig och kanten färdig (och torr). Kanske skulle jag bakat den i en annan typ av form? Kanske i muffinsformar? Kakan skar jag i 16 stora bitar.
Ingredienser:
4 ägg
3 dl socker
1 dl olja
1,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4,5 dl glutenfri fin mjölmix

Glasyr:
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i dem i ägg-sockerblandningen.
Bred ut smeten i en form ca 30x30 cm eller i muffinsformer.
Baka i 200 grader i 25 minuter eller kortare tid om du gör muffins.
Blanda till glasyren och bred över kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar