fredag 2 oktober 2015

Italienskt filonebröd

Åh det här blev luftigt och gott. Det smakade precis som köpebrödet som heter Italienskt bröd på Willys konstaterade vi. Och det bästa var att det var gott även kallt och dagen efter.
Ingredienser:
25 g jäst
2 msk olja
7 dl ljummet vatten
6 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Gör så här:
Lös jästen i vattnet.
Blanda i resten av ingredienserna. Mjölet lite i taget så det inte blir en för hård deg.
Låt degen jäsa i 1h.
Dela degen i 2 och forma två bröd som du lägger längsgående på en bakplåt.
Jäs i 2-5 h.
Skär längsgående skåror.
Grädda i 5 minuter på högsta ugnstemperatur. Släng in ett glas vatten i bottnen på ugnen tillsammans med bröden.
Sänk värmen till 200 grader (varmluftsugn) och grädda ca 20 minuter till.
Låt svalna utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar