onsdag 9 mars 2016

Oopsie med laxröra

Fluffigt och lite annorlunda. Mättande. Dagen efter åt jag detta igen till lunch och det var märkligt hur fräsch oopsien höll sig. 4 portioner
Ingredienser:
3 ägg
1 dl philadelphiaost
0,5 tsk bakpulver
salt
2 dl majonnäs
200 g gravad lax
1 rödlök
0,5 dl dill
salt
svartpeppar
1/2 citron

Gör så här:
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa även ner lite salt.
Blanda äggulor, philadelphiaost och bakpulver.
Rör ner vitorna i ägguleblandningen.
Klicka ut 4 oopsies på en plåt.
Grädda i 150 grader i ca 25 minuter.
Blanda majonnäs, hackad lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
Strimla löken och skär klyftor av citronen.
Servera laxröran på oopsien med lök och citron vid sidan om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar